تعدادی از فیش های که تایپ آنها الان انجام داده ام در ادامه با ذکر منبع بخوانید:
شماره فیش (36) کد (PP) شماره منبع (9) شماره صفحه (45-46) نوع یادداشت: تلخیص مستقیم ترجمه
موضوع کلی: پژوهش روی آموزش از راه دور
موضوع جزئی: پیشنهادات
آموزش کامپیوتر و اینترنت به کتابداران یکی از نخستین گام¬های که باید برای توسعه برنامه¬های آموزشی برداشته شود آموزش کامپیوتر به کتابداران است که خوشبختانه این کار در کشورمان آغاز شده است.
توجه به تجربیات کشورهای دیگر. ارتباط پیوسته با سایر مراکز کتابخانه ای خارج کشور که برنامه¬های آموزشی آنلاین را به عنوان راهکار عملی آموزش کاربران خود اتخاذ کرده اند و استفاده از تجربیات سایر کشورهای همتراز در عملیاتی کردن این برنامه ها می تواند کمک خوبی برای توسعه آموزش کاربران باشد.
به کارگیزر متخصص کامپیوتر در کتابخانه ها. بهتر است از افراد متخصص یا حداقل آگاه به امور کامپیوتر به عنوان متخصص کامپیوتر نیز بهره بگیریم تا روند فرهنگ سازی در عرصه استفاده از کامپیوتر و اینترنت بهتر و سریع تر پیش برود.
تشکیل گروه¬های تخصصی تهیه برنامه های آموزش آنلاین. تهیه برنامه¬های آموزشی فرآیند گروهی است نه فردی. در این گروه باید از متخصصان کامپیوتر، متخصصان فناوری آموزشی، و متخصصان روان شناسی بهره گرفته شود. مسلماً اگر قرار باشد فقط متخصصان کامپیوتر یا فقط آموزش دهندگان چنین برنامه ای را تهیه کنند نتیجه ای نخواهد داشت.
تخصیص بودجه کافی برای این کار.
خانم رفوا این فیش در بخش پیشنهادات قابل استفاده است چون بر مبنای دو پژوهش خانم سیفی و آقای حسن زاده است و قابلیت تعمیم دادن به این مطلب خواهد بود.
منبع:
PP 9- سیفی، لیلا. "امکان سنجی آموزش از راه دور در رشتۀ کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی". فصلنامه کتاب. شماره 72، زمستان 86. فیش (36)
شماره فیش (37) کد (EE) شماره منبع (21) شماره صفحه (ندارد) نوع یادداشت: تلخیص مستقیم ترجمه
موضوع کلی: یادگیری الکترونیکی
موضوع جزئی: مزایا و فاکتورها
مزایای زیادی برای ایجاد مجموعههای آموزشی الکترونیکی برشمرده اند. فضای شخصی یادگیری در زمانهای موردنیاز فراهم میکند، ممکن قابلیت تعاملی آنها باعث افزایش انگیزه در دانشجویان شود. همچنین مفیده برای کمک به بازنگری و می تواند در قالب بازخورد و پیشنهادات طراحی شود. فاکتورهای قابل توجه ایجاد یادگیری الکترونیکی:
1. آیا منابع آی تی کافی روی کامپیوتر برای پشتیبانی آموزش الکترونیکی موجود است؟
2. چه کسانی مخاطبان اصلی هستند؟
3. آیا می توان چنین مجموعه های جایگزین آموزش رو در رو کرد؟
4. آیا با محیط یادگیری مجازی دانشگاه پیوند دارد؟
5. آیا کارمندان کتابخانه مهارت صحیح تعلیم و تربیت و آی تی برای توسعه برنامه های آموزش الکترونیکی را دارند؟
6. پیامدهای یادگیری موردنیاز است؟
7. آیا باید روند امور به کلی عوض کرد؟
مواردی که در محتوای منابع آموزشی آنلاین کتابخانه ممکن یافت شود:
1. اطلاعات عمومی 2. فهرست کتابخانه 3. ساختار اطلاعات 4. راهبرد جستجو را شکل دادن – کلیدواژه ها و محدود کنندهها 5- انتخاب منابع مناسب 6- جستجوی پایگاه اطلاعاتی 7- جستجوی اینترنت 8- مجلات الکترونیکی 9- ارزیابی مراجع 10- استناد
منبع:
21. Stubbings, Ruth "Reviewing electronic information literacy training packages". ITALICS Journal, 2003 . فیش (37)
شماره فیش (38) کد (PP) شماره منبع (6) شماره صفحه (17-18) نوع یادداشت: تلخیص مستقیم ترجمه
موضوع کلی:
موضوع جزئی:
به موازات توسعه وب افزایش دسترسی کاربران به اطلاعات علمی، کتابخانه های دانشگاهی نیز تلاش داشته اند تا با ایجاد وب سایتی کارآمد، دسترسی کاربران خود را به انواع اطلاعات تسهیل نمایند در این راستا، آنچه با اهمیت می نماید، فراهم ساختن راههای سازمان یافته برای دسترسی به اطلاعات است.
یافته ها و نتایج این پژوهش می تواند به کتابداران دست اندرکار طراحی وب سایت کتابخانه های دانشگاهی در جهت سازماندهی بهتر و مؤثرتر اطلاعات صفحه اول و نیز صفحات مربوط به هر یک از انواع صفحه ها کمک کند. بدون تردید، تجربه کتابخانه های بزرگ کشورهای پیشرفته و نیز کتابخانه های دانشگاهی ایران در این زمینه بسیار ارزشمند خواهد بود. موضوع وب سایت کتابخانه ها عرصه نویسی در مدیریت اطلاعات در نتیجه حوزه جالب توجهی در پژوهش به شمار می آید.
متن نامه به دکتر حسن زاده
ما برای پژوهشی با عنوان " بررسی آموزش وب بنیاد در صفحات خانگی کتابخانههای مرکزی دانشگاههای علوم پزشکی کشور" گزارش مرحله دوم طرح پژوهشی "نظرسنجی از کتابداران متخصص پیرامون شیوه های سازماندهی اطلاعات در وب سایت کتابخانه های دانشگاهی گزارشی از مرحله دوم یک طرح پژوهشی" خواندیم یک سئوال برایمان مطرح شد:
بنظرم شما برای شیوه های سازماندهی منابع آموزشی آنلاین(Online Tutorial) صفحه ای با نام "راهنمای پژوهش" در نظر گرفته بودید، آیا ما می تونیم ادعا کنیم که شما در پژوهش تان به نحوه سازماندهی منایع آموزشی آنلاین در صفحات وب سایت کتابخانه توجه ای نداشته اید؟
البته این موضوع برای تعدادی از پایان نامه ها که روی وب سایت کتابخانه ای کار شده نیز صادق است.
منبع:
6- فتاحی، رحمت الله. حسن زاده، محمد. "نظر سنجی از کتابداران متخصص پیرامون شیوههای سازماندهی اطلاعات در وب سایت کتابخانه های دانشگاهی گزارشی از مرحله دو یک طرح پژوهشی". مجموعه مقالات همایش های انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران. 1384. فیش (38)