شماره فیش (16) کد (B) شماره منبع (3) شماره صفحه (100-1) نوع یادداشت: تلخیص مستقیم ترجمه
موضوع کلی: آموزش سواد اطلاعاتی
موضوع جزئی: طراحی و تولید منابع آموزشی
طراحی منابع آموزشی به هنر و ذوق و نیز دانش طراحی و هنر نوشتن و دانش در مورد موضوع مربوطه نیاز دارد. برای طراحی و تولید انواع بروشورها، دستنامه ها، برگه های اطلاعاتی و نشریه کتابخانه به صورت چاپی و الکترونیکی ضروری است که این مهارتها و دانش را بدست آورد و به کار برد. به طور کلی، برای تولید این منابع عناصر زیر باید مورد توجه باشد:
زیبایی
منابع آموزشی باید جاذبه لازم را داشته باشند. از طرح و رنگهای مناسب باید استفاده کرد. چون لازم است این منابع باید به طور مداوم ویرایش شوند، بهتر است طراح و رنگ آنها هر چند وقت یک بار عوض شود.
ساختار
منابع آموزشی باید دارای ساختاری مشخصی باشند. در ابتدا مقدمه ی کوتاه در مورد هدف تهیه و اجزای مورد بحث درآن منبع باید آورده شود. سپس باید بخشهای مختلف معرفی شده را نوشت. هر بخش باید یک عنوان گویا و کوتاه داشته باشد. منابع آموزشی گام به گام باید با ارائه مثال و تصویر به درک بیشتر مطالب کمک کننند.
سبک نگارش
منابع آموزشی باید دارای نثر بسیار ساده و قابل دکر باشند از جمله های کوتاه و اصول نقطه گذاری استفاده شود. در متن از مفاهیم تخصصی و غیره قابل درک برای فراگیر استفاده نشود و در صورت نیاز با مثال ملموس، درک آنها آسان شود.
بسیاری از منابع آموزشی را می توان برای کاربران راه دور در سایت کتابخانه قرار داد. این منابع نیز باید طرح، ساختار و نثر مناسب داشته باشند. فراموش نشود که این منابع برای آموزش مفاهیم و مهارتهاست و در بسیاری موارد به تنهایی و بدون شرکت در کلاس یا کارگاه استفاده می شوند. بنابراین، باید با استفاده از نظریه های مربوط به آموزش و یادگیری آنها را تهیه کرد. برای مثال برای ارایه بحث پیچیده ای مانند جستجو در فهرست رایانه ای ، از آموخته های پیشین فراگیران یعنی اطلاعات آنها در باره برگه دان ها نیز باید استفاده کرد. یا ابتد جستجو ساده و سپس جستجو پیشرفته توضیح داده شود. همچنین، از مثالهای ملموس برای درک بهتر مفاهیم استفاده شود و با استفاده از تصویر یا نمودار روابط بین مفاهیم را نشان داد.
شماره فیش (17) کد (B) شماره منبع (3) شماره صفحه (99) نوع یادداشت: تلخیص مستقیم ترجمه
موضوع کلی: آموزش سواد اطلاعاتی
موضوع جزئی: کاربرد فناوری در آموزش
همانطور که بیشتر توضیح داده شد، فناوری عاملی است که به مدرسان کمک می کند تا مطالب آموزشی را متناسب با نیازهای فراگیران عرضه کنند. برای نمونه انواع فیلم، اسلاید، برنامه های رایانه و ویدوپروژوکتور به آموزشگر کمک می کند تا در حد ممکن به تفهیم بیشتر موضوع آموزشی بپردازد. فناوری نوین کمک مؤثر در آموزش و فراگیری خود مدار است. با کمک آن می توان انواع مباحث آموزشی و انواع اسلایدها را به طور مناسب طراحی کرد و به کمک رایانه و ویدئوپروژکتور ارائه داد. این وسایل می توانند به تنهایی نیز جای مدرس را گرفته برای خودفراگیری به کاربران ارائه شوند. می توان انوع اسلایدها و فیلمهای مربوط به کتابخانه و چگونگی بهره گیری از آن و یا برنامه آموزشی الکترونیکی در مورد انواع موتورهای جستجو یا پایگاه ها و فهرستهای رایانه ای را تهیه کرد و اختیار فراگیران قرار داد تا در وقت آزاد خود از آنها استفاده کنند . در حال حاضر بسیار از این برنامه های آموزشی در بازار موجود است.