بررسی برنامه های آموزشی آنلاین کتابخانه مرکزی دانشگاه های علوم پ

برای هماهنگی یک کار تحقیقی این وبلاگ طراحی شده است.

بررسی برنامه های آموزشی آنلاین کتابخانه مرکزی دانشگاه های علوم پ

برای هماهنگی یک کار تحقیقی این وبلاگ طراحی شده است.

آموزش الکترونیکی

شماره فیش (1)   کد (pp) شماره منبع (1)    شماره صفحه (27)    نوع یادداشت:   تلخیص      مستقیم

موضوع کلی: آموزش اکترونیکی

موضوع جزئی:  تعریف

با گسترش فناوری های جدید اطلاعاتی و ارتباطی ،امروزه روش های جدیدی در عرصه آموزش و یادگیری به وجود آمده است ،که یکی از این روش ها آموزش الکترونیکی است.

آموزش الکترونیکی ،آمووزش مبتنی بر فناوری های ارتباطی مانند رادیو ،تلویزیون،وسایل ارتباطی و شبکه رایانه ای به ویژه اینترنت است.اصطلاح آموزش الکترئنیکی ،شامل جموعه وسیعی از کاربردها و عملکردها از جمله آموزش مبتنی بر وب ،آموزش مبتنی بر رایانه ،کلاس های مجازی و منابع اطلاعاتی و کتابخانه های دیجیتالی است.

شماره فیش (2)   کد(w) شماره منبع (1)    شماره صفحه ()    نوع یادداشت:   تلخیص      مستقیم

موضوع کلی: آموزش اکترونیکی

موضوع جزئی:  اهمیت

رویکرد گسترده به سوی  آموزش اکترونیکی خود گواه این است که سیستم نوین آموزش الکترونیکی فوائد و مزایای منحصر به فردی را برای افراد، سازمانها ومراکز آموزشی به همراه دارد . شیوه نوین آموزش الکترونیکی با بکار گیری آخرین دستاوردهای عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات پارادایم های جدیدی را خلق کرده است و افق های روشنی را در عرصه آموزش ارائه می دهد. امروزه هر سازمانی که  بتواند سریعتر با نیروی کار، مشتریان، عرضه کنندگان و نمایندگیهایش . . . ارتباط برقرار نماید و آنها را از آخرین تغییرات و دستاوردهای علمی آگاه کند برنده میدان رقابت است واز امتیاز  بیشتری برای بدست آوردن فرصتهای موجود جهت پیشی گرفتن از رقبا برخوردار خواهد شد. شرکت ها با به خدمت گرفتن سیستم آموزش الکترونیکی بهمراه طرحی جامع ، کلی و استرتژیک برای پیاده سازی آن قادر خواهند بود تا از مزایای فراوان آن از قبیل تنوع در آموزش، انعطاف پذیری و سرعت  بهره لازم را ببرند . (این قسمت رو می توانیم به کتابخانه ها لینک دهیم)

شماره فیش (3)   کد (w)شماره منبع (2)    شماره صفحه ()    نوع یادداشت:   تلخیص      مستقیم

موضوع کلی: آموزش

موضوع جزئی: انواع

اینترنت در عرصه های آموزشی نیز چالش های جدیدی را ایجاد کرده است. استفاده از بستر و زیرساخت مناسب اینترنت برای آموزش ، در سالیان اخیر بشدت مورد استقبال قرار گرفته است. آموزش الکترونیکی، آموزش مبتنی بر کامپیوتر (CBT) ، آموزش مبتنی بر اینترنت (IBT) و آموزش مبتنی بر وب (WBT) نمونه اسامی انتخاب شده برای روش های جدید آموزشی می باشند. آموزش (یاد دادن و یاد گیری)در سالیان آینده با انقلابی بزرگ روبرو خواهد شد. امکانات سخت افزاری و نرم افراری موجود، بشریت را بسمت یک انقلاب بزرگ آموزشی سوق می دهد. آموزش های Online از سال ۱۹۹۰ مطرح و همزمان با رشد تجهیزات و امکانات مربوطه در دهه گذشته ، گام های مؤثری را در این زمینه برداشته شده و اینک در نقطه عطفی قرار گرفته است. آشنایی با سیستم های آموزشی جدید برای همه دست اندرکاران امر آموزش ، از اهم وظایف است.

شماره فیش (4)   کد(w) شماره منبع (2)    شماره صفحه ()    نوع یادداشت:   تلخیص      مستقیم

موضوع کلی: آموزش اکترونیکی

موضوع جزئی: سطوح آموزش الکترونیکی

آموزش الکترونیکی در چهار گروه عمده طبقه بندی می گردد. گروه های فوق سطوح متفاوت آموزشی از ابتدایی تا سطوح پیشرفته(پایگاه دانش،حمایت فنی online،آموزش نامتقارن،آموزش همزمان) را تضمین می نمایند:

پایگاه های دانش. (این قسمت فقط مربوط به کتابخانه است و توضیح دادم و سه قسمت بعدی در حد نام آورده شده )

 پایگاه های دانش و اطلاعات خود بعنوان یک آموزش واقعی در نظر گرفته نمی شوند. بانک های اطلاعاتی شکل اولیه ای از آموزش الکترونیکی می باشند. بانک های اطلاعاتی فوق را می توان در سایت های نرم افزاری متعدد، در اینترنت مشاهده نمود. بانک های اطلاعاتی با یک روش سیستماتیک قادر به ارائه توضیحات و راهنمائی های ضروری در ارتباط با سؤالات مطرح شده در رابطه با نرم افزار می باشند. در این راستا دستورالعمل های لازم بمنظور انجام عملیات خاص توسط یک نرم افزار بصورت مرحله به مرحله در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.بانک های اطلاعاتی فوق ، اغلب بصورت متعامل با کاربران خود ارتباط برقرار می نمایند. مثلاً« کاربران می توانند کلمات مورد نظر خود را در بخش مربوطه تایپ تا زمینه جستجو در بانک اطلاعاتی فراهم گردد. در این راستا امکان انتخاب موضوع مورد علاقه بر اساس لیست های مرتب شده (موضوعی و یا الفبائی) نیز وجود دارد.

منابع

مقاله فارسی: علامت PP  

1. موسویان،میر عباس . "نگاهی گذرا به روشی نو در عرصه آموزش و یادگیری آموزش الکترونیکی ".ماهنامه رشد تکنولوژی آموزشی .ش 173.اسفند 1384.ص 27 فیش (1)

وب سایت :علامت w

1. http://www.azad.ac.ir/site%20tecnologey/information/aboutme5.htm فیش (2)

2. http://www.articles.ir/article1079.aspx فیش (3و4)

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد