بررسی برنامه های آموزشی آنلاین کتابخانه مرکزی دانشگاه های علوم پ

برای هماهنگی یک کار تحقیقی این وبلاگ طراحی شده است.

بررسی برنامه های آموزشی آنلاین کتابخانه مرکزی دانشگاه های علوم پ

برای هماهنگی یک کار تحقیقی این وبلاگ طراحی شده است.

بخش ۳

خانم رفوا محتوای بخش 3 به ما در اجرای بخش 4 خیلی کمک می کند چون این بخش میتونه علاوه بر روشن کردن مفهومی که مورد بررسی قرار می گیره ما را در مقابل برخی از چالش های گردآوری اطلاعات یاری کنه.

بخش ۳

امروزه وب بعنوان ابزاری منحصر به فرد، کتابخانه ها را در امر آموزش کاربران کمک می­کند. ... (اگر مبحث E-learning بصورت مختصر و صرفاً در چارچوب کارمان اینجا مطرح کنیم خیلی خوبه)

آنلاین توتریال یا خودآموز درونخطی برای راهبردهای آموزشی کتابخانه می توانید مفید باشند مطابق با ACRL آنلاین توتریال باید شامل تمرینات تعاملی همچون شبیه سازی یا سنجش باشد. اینها عمل یادگیری را فعال می کند و اجاز می دهد دانشجویان با پاسخگویی به آنچه فکر می کنند همزمان یادگیری شان را خودارزیابی کنند. آنلاین توتریال ها همچنین باید شیوه ای برای تماس با کتابدار برای سئوال یا بازخورد دادن درباره طراحی توتریال و مفید بودن آن بدهند(EE2:61).

برای خودآموز تعریف زیر مطرح است:

تک آموز یا توتریال بعنوان ابزار آموزشی چاپی یا درونخطی برای تدریس نحوه ی استفاده از یک سامانه ی رایانه ای یا منبع الکترونیکی به مبتدیان است که معمولاً به شیوه ی گام به گام و خودآموز طراحی می­شود و غالباً برای آزمودن میزان مهارت فراگرفته شده، پرسش هایی در انتها طرح می­شود(OD1:Tutorial ).

کتابداران برای آموزش کاربران کتابخانه، تک آموز یا توتریال­ها درونخطی را تهیه می­کنند تا دانشجویانی که آموزش کتابخانه ای درونخطی را ترجیح می دهند از آنها استفاده کنند. این ابزارهای آموزشی در قالب الکترونیکی معمولاً از طریق اینترنت دسترس­پذیر هستند و با فرآیند گام به گام و گاهی تعاملی چگونگی استفاده از تمامی خدمات و منابع مورد نیاز را آموزش می­دهند(OD1: Online Tutorial ). برخی از این خدمات عبارتند از:

  • طریقه جستجو در فهرستهای کتابخانه ای
  • آموزش مهارتهای سواد اطلاعاتی
  • جستجوی نشریات و مقالات مجلات مختلف
  • جستجوی پایگاه های داده آن لاین
  • آشنایی با کتابخانه ها
  • کاوش وب
  • ارائه خط مشی های مجموعه سازی
  • آشنایی با نرم افزاری های خاص
  • ... (اینجا را باید بهتر بسط بدهم)

آنلاین توتریال یا خودآموز درونخطی ممکن توسط کتابداران کتابخانه ها یا توسط کارگزاران تهیه شوند. ... (آیا امکان بسط وجود دارد؟  درواقع چند نوع نظام خدمات آنلاین توتریال وجود دارد: اولی پشتیانی آن را کتابخانه ها و یا موسسات آموزشی برعهده دارند و دومی تجاری هستند که ممکن با هزینه و  یا رایگان باشند. اولی قابل اعتمادتر و مؤثرتر است.

(یک چالش برام به وجود آمده چون کتز این مفهوم را به گونه ای تشریح کرده با کارمان همخوانی نداره نظر شما چیه؟ فیش های کتز را بخوانید)

راستی یادم رفت که به شما بگم برید چند تا مقاله در دایره المعارف کتابداری و اطلاع رسانی بخوانید:

  1. آموزش از راه دور کتابداری و اطلاع رسانی
  2.  آموزش کتابشناختی (آموزش استفاد‌ه‌کننده)
  3. آموزش کتابداری و اطلاع رسانی
  4. آموزش کتابداری و اطلاع رسانی در ایران
  5.  آموزش کتابشناختی
  6. رفتار اطلاع‌یابی
  7. مطالعه استفاده کننده
  8. سواد اطلاعاتی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد