کد (A ) شماره فیش (14 ) شماره منبع (AA) شماره صفحه (Vi) نوع یادداشت: تلخیص مستقیم ترجمه
موضوع کلی: تدوین دایره المعارف ها/ ساختار، معیار و اهداف
موضوع جزئی: مقدمه The Indian ELIS
چرا این دایرهالمعارف
دو دایرهالمعارف مردم پسند در زمینه کتابداری و اطلاعرسانی به زبان انگلیسی وجود دارد. اولی توماس لاندا[1] "دایرهالمعارف کتابداری" (1967) کاملاً جامع بود؛ و دومی "دایرهالمعارف کتابداری و اطلاع رسانی" (1968- ) آلن کنت و هارولد لنکور[2] ویراستار آن هستند اثر پوشش گسترده و بازی دارد.
این آثار موضوع هند را به اندازه کافی پوشش نداده بودند. بهمین خاطر به فکر تدوین این اثر برای پوشش منحصر به فرد در حوزۀ کتابداری هند شدم.
جامعیت
جمع آوری موضوعات ایجاد شده توسط کتابداران هند، محققین، متخصصان فناوری و علم اطلاعرسانی که در تاریخ کتابداری چند دهۀ ظاهر شدهاند، مفاهیم جدید کتابداری و اطلاعرسانی، فناوری ارتباطات و اطلاعات، و شخصیتهای مهم این حوزه در هند، هدف این اثر است.
هدف
تلاش برای زیر پوشش بردن همه موضوعات کتابداری در هند است. از مولفین کتابها و مجلات دعوت به همکاری شد.
مختصری از اثر
نمایه عنوان مقالات در جلد آغازین با عنوان "مندرجات". نمایه نویسنده و نمایه موضوع در آخر جلد پایانی که شماره صفحات در متن ارجاع می دهد. نمایه درهمکرد الفبایی نیز در جلد پایانی است.
بعداز هر مقاله فهرستی از منابع مورد استفاده با جزئیات آن ذکر شده است.
نام نویسنده مقاله و آدرس او در پایان مقاله ذکر شده است. (البته نه همه)
خلاصه یا یادداشتی از ویراستار بلافاصله بعداز عنوان داده شده است. سرفصلهای فرعی مناسبی برای جامعیت محتوای پاراگرافهای مقاله تعیین شده است.
ساختار دایرهالمعارف : به احتمال زیاد تنظیم آن با عنوان مقالات الفبایی شده باشند. نمایه موضوع و نویسنده دارد، بعداز هر مقاله فهرستی از منابع مورد استفاده با جزئیات آن ذکر شده است. نام نویسنده مقاله و آدرس او در پایان مقاله ذکر شده است. (البته نه همه). خلاصه یا یادداشتی از ویراستار بلافاصله بعداز عنوان داده شده است. سرفصلهای فرعی مناسبی برای جامعیت محتوای پاراگرافهای مقاله تعیین شده است.
اهداف: تلاش برای زیر پوشش بردن همه موضوعات کتابداری در هند است.
معیارهای انتخاب مدخل: جمع آوری موضوعات ایجاد شده توسط کتابداران هند، محققین، متخصصان فناوری و علم اطلاعرسانی که در تاریخ کتابداری چند دهۀ ظاهر شدهاند، مفاهیم جدید کتابداری و اطلاعرسانی، فناوری ارتباطات و اطلاعات، و شخصیتهای مهم این حوزه در هند، هدف این اثر است.
مقدمه منبع:
AA.Kumar, P.S.G . The Indian Encyclopedia of Library and Information Science. New Delhi: Ragendra Ravindra? , 2001. ISBN: 8121920698