کد (S/A ) شماره فیش (11) شماره منبع (مصاحبه با دکتر مرادی در کتابخانه ملی 17/06/86 ) نوع یادداشت: تلخیص مستقیم ترجمه
موضوع کلی: شیوه تدوین دایره المعارف ها/ معیار انتخاب مدخل ها
موضوع جزئی: دسته بندی برای اطلاعات
طی صحبتی که با دکتر مرادی در کتابخانۀ ملی در رابطه با بیان مسئله پژوهشمان داشتیم ایشان و سه دسته بندی برای اطلاعات ذکر کرد:
دستۀ اول حاصل تحقیقات یک یا چند محقق است. که نتیجۀ تحقیقات خود را به صورت مکتوب منتشر می کند.
دستۀ دوم: پس از بررسی اطلاعات دسته اول در طی زمان و ملاحظۀ نقدهای انجام شده روی آنها، اطلاعات اثبات شده به صورت کتاب در می آید.
دستۀ سوم: مقالات دایةالمعارف هستند که از انجام تحقیقات و ارائه نتایج تحقیقات و ملاحظۀ نقدها و مرور های آن و ارائه این نقدها و مرورها به صورت کتاب این تحقیقات به صورت اثبات شده و قطعی در می آید که با استفاده از این مقاله ای برای دایةالمعارف تدوین می شود. مقالات دایرةالمعاررف مربوط به علوم و فنون اطلاعات اثبات و تأیید نشده هستند. برای نمونه گزینش مدخل در دایرةالمعارف برای شخصیت علمی زمانی صورت می گیرد. که ایده ها و خدمات آن ثابت شده است یعنی غیر قابل تغییر است رشتۀ کتابداری و اطلاع رسانی نوپاست و با مسائل و چالش های گوناگون مواجه هستند ولی در جامعه هنوز وظایف و نقش هایش مشخص نشده است.
دکتر محمدرضا داورپناه در کتاب جستجوی اطلاعات علمی و پژوهشی در منابع چاپی و الکترونیکی در صفحات 23-27 می گوید در فعالیتهای علمی برای نشر هر اندیشه توالی مشخصی رواج یافته است. از نظر گرین فیلد این توالی دارای مراحلی است:
در اینجا اشاره می کند اطلاعات به منابع مرجع مانند دایرةالمعارفها و دستنامهها راه می یابد و دستیابی به اطلاعات آنها از طریق اینگونه منابع امکانپذیر می شود. نهایتاً ممکن است برخی اندیشه ها، مفاهیم یا اصول موجود در مقاله مورد پذیرش صاحبنظران رشتهای خاص قرار گرفته و به عنوان جزئی یکپارچه همراه با دانش موجود آن رشته در کتابها، مثلاً در کتابهای درسی، جای گیرد.